Wednesday, January 31, 2007

Heilig Begijntje en geleide bezoeken

Maandag weten we wie de Oost-Vlaamse finalist is van de Monumentenstrijd. De fans van de Boekentoren en Campo Santo laten geen middel onbetuigd om sms'jes of telefoons te ronselen voor hún monument.

Leerlingen en leerkrachten van het Sint-Janscollege trokken gisteren naar verscheidene Gentse scholen om de leerlingen daar op te roepen voor de begraafplaats te stemmen. ,,In Sint-Barbara en Sint-Joris ging dat redelijk vlot'', zegt Helena Boecquaert (16) van het zesde jaar Grieks-Latijn.

De sympathisanten van de Boekentoren concentreren hun acties op het monument zelf, en dan vooral op de Belvédère, de hoogste verdieping. ,,Per slot van rekening is de toren niet vrij toegankelijk zoals Campo Santo'', legt bibliothecaris Sylvia Van Peteghem uit. ,,We willen dan ook zoveel mogelijk mensen de kans geven om het monument te bezoeken.

Lees meer in Het Volk

Weinig overtredingen bij taxicontrole

Bij een onaangekondigde controle van 25 taxi's begin deze week zijn nauwelijks overtredingen vastgesteld. De zwaantjes plukten de taxi's uit het Gentse verkeer en brachten hen naar het Sint-Pietersstation of het Sint-Pietersplein waar hun vergunningen en boorddocumenten door politie en sociale inspectie werden gecontroleerd. Tevens werd nagegaan of de chauffeurs niet gedronken hadden.

Lees meer in Het Volk

Gent Sint-Pieters krijgt ,,bypass''

De twee rechtstreekse spoorlijnen tussen Gent en Brugge rijden vanaf 2009 op een viaduct, boven tragere spoorlijnen. De voorbereiding om dat viaduct te bouwen begint volgend weekeinde, met serieuze gevolgen. Eigenlijk maakt de bouw van het nieuwe spoorviaduct, bij het buitenrijden van het Sint-Pietersstation op de spoorlijn naar Brugge, deel uit van de aanleg van een derde en vierde spoor tussen Gent en Brugge'', zegt ingenieur Jochen Bultinck van Infrabel. ,,Die werken moeten ertoe leiden dat er twee trage sporen komen tussen Gent en Brugge, voor stoptreinen en goederenvervoer, en twee snelle, voor de rechtstreekse passagierstreinen.''

Lees meer in Het Volk

Stadhuis dooft lichten

Het stadhuis en de omliggende straten zullen morgenavond vijf minuten lang in complete duisternis worden gehuld. Op die manier wil de stad gehoor geven aan de oproep van een groep Franse milieuverenigingen om gedurende vijf minuten zoveel mogelijk lichten te doven. Dat gebeurt op 1 februari omdat een dag later het nieuwe klimaatrapport bekend wordt gemaakt.
Lees meer in Het Volk

Kinepolis-krotten wijken

De verkrotte huizenrij die nu nog Ter Platen ontsiert, gaat tegen de vlakte en moet plaatsmaken voor een groot complex dat tot in de Tijgerstraat reikt. Groep Blijweert heeft daarvoor een bouwaanvraag ingediend.
Aan Ter Platen staat al sinds vele jaren een rij huizen te verkrotten. De huizenrij in kwestie is eigendom van Kinepolis, dat jaren geleden een bouwaanvraag deed om twee nieuwe zalen te bouwen en de toegangspartij tot het complex te vernieuwen. Dat leidde echter tot niets en sindsdien was het stil in het dossier.

Lees meer in Het Volk

Tuesday, January 30, 2007

AH Heuvelpoort neemt Gentse Autorijschool over

Autorijschool AH heeft de Gentse Autorijschool (GA) overgenomen, die begin deze maand failliet ging. ,,De komende dagen gaan we de lijsten af van kandidaat-chauffeurs die een opleiding volgden bij GA'', zegt zaakvoerder Yves Hanssens van AH. ,,We proberen met elk van hen een regeling te treffen. We moeten ook de leasingwagens van GA zo snel mogelijk vrij zien te krijgen.''


Lees meer in Het Volk

Eindsprint is ingezet

Sinds gisteravond bellen, sms'en en mailen Gentenaars massaal naar de Monumentenstrijd van de VRT, want wij willen met zijn allen dat ofwel de Boekentoren, ofwel het Campo Santo de trofee van 1miljoen euro binnenhaalt. De eindstrijd is ingezet. Een delegatie aangevoerd door burgemeester Termont en de schepenen Decaluwe, Temmerman en Uyttendaele, bezocht gisteren de twee Gentse monumenten die deze week strijden tegen de Oudenberg - en de Muur - in Geraardsbergen.

Lees meer in Het Volk

Dief belt aan om kop koffie

De jonge dief die zaterdag een 87-jarige vrouw in de Jan Yoensstraat beroofde van haar portefeuille terwijl hij haar afleidde met de vraag om pen en papier, heeft zondag nog twee keer toegeslagen in dezelfde buurt. Rond 9.15 uur belde hij aan bij een andere bejaarde. De bewoner meende dat het de kinesist was en liet hem binnen met de automatische deuropener. Toen de man wel lang wegbleef, ging de bewoner een kijkje nemen en zag nog net hoe die de plaat poetste met een handtas.

Lees meer in Het Volk

Monday, January 29, 2007

Forelstraat: 450 dagen ellende voor 150 meter rioolbuis

De Forelstraat, meer bepaald het kleine stukje tussen Toekomststraat en stadsring, ligt al bijna een jaar open. Het einde is nog niet in zicht - Pasen, wordt gehoopt. En dat allemaal voor och arme 150meter riolering...
Lees meer in Het Volk
Het antwoord van Aquafin in Het Volk

Ambiance en gezonde rivaliteit te Ledeberg

Christophe De Buysscher van carnavalsvereniging De Boterlekkers en Sarah Gyselinck van de Buit'nLupers werden zaterdagavond gekroond tot prins en prinses van carnavalvierend Ledeberg. Zij zullen zaterdag 3maart de 22ste carnavalsstoet aanvoeren. Leute, ambiance en een gezonde rivaliteit waren de ingrediënten van de prinsenverkiezing in de tjokvolle feestzaal van het dienstencentrum. Met T-shirts, vlaggen, spandoeken en vooral veel oorverdovende politie- (of senioren)fluitjes kwam een massa supporters de kandidaten aanmoedigen.

Lees meer in Het Volk

Aangezien de VLD Gentbrugge de actualiteit op de voet volgt, lees ook dit artikel:
Archief

Koen Van Bockstal aan hoofd van Oxfam

Koen Van Bockstal is vanaf volgende week gedelegeerd bestuurder van Oxfam Wereldwinkels en Oxfam Fairtrade. Van Bockstal, een Gentenaar, komt uit de muziekindustrie. Vorig jaar was Koen Van Bockstal nog even zakelijk leider van het Filmfestival. Daarvoor werkte hij meer dan vijftien jaar in de muziekindustrie bij onder meer MCA, Sony Music en Sony BMG. ,,Ik ben indertijd in de muziekbusiness gestapt omdat dat mijn grote passie was'', zegt Van Bockstal. ,,Maar tegelijk was ik altijd zeer geëngageerd. Ik was de voorbije jaren vaak verontwaardigd wanneer ik mijn krant las. Nu vond ik de tijd rijp om de kennis en ervaring die ik als manager heb opgebouwd te gebruiken en die verontwaardiging om te zetten in iets positiefs.''
Lees meer in Het Volk

Aangezien de VLD Gentbrugge de actualiteit op de voet volgt, lees ook dit artikel:
Archief

Saturday, January 27, 2007

CD&V wil geen grote warenhuizen in Aalter.

De inwoners van Aalter begrijpen niet dat het schepencollege (CD&V) een negatief advies gaf voor de komst van Colruyt. De Crem heeft er jaren voor gestreden om Aalter om te vormen tot een stad. Hij heeft enorme projecten opgezet om de verstedelijking van Aalter in de verf te zetten. Volgens de oppositie werd daar meer dan één bevriend zakenrelatie beter van. Nu is Aalter eindelijk een stad, maar zonder grote warenhuizen.

De inwoners van Maldegem en Eeklo lachen in hun vuistje want zolang De Crem het been stijf houdt moeten die van Aalter hun boodschappen doen in Maldegem of Eeklo. En van de Crem weten we dat hij ongeduldig is, graag het been stijf houdt en zeker geen tegenspraak dult. Van een burgemeester verlangt men dat hij bestuurt en niet dat hij doorlopend op de kap van de oppositie zit.
Lees meer in Het Volk

Gent biedt minister Peeters zijn excuses aan

Het stadsbestuur stuurt een brief met excuses naar Vlaams minister voor Leefmilieu Kris Peeters. Op een filmvoorstelling voor stadspersoneel had die van Nic Balthazar de wind van voren gekregen. Zevenhonderd personeelsleden van de stad Gent gingen afgelopen week naar de film An Inconvenient Truth kijken van de voormalige Amerikaanse vice-president Al Gore. Dat was een initiatief van de Milieudienst, die met de filmvertoning het stadspersoneel wilde aanzetten om zuinig om te springen met energie. Om de film in te leiden, haalde de stad Gent Nic Balthazar erbij. Filmkenner, vlotte spreker,... de man met het ideale profiel, dacht ook burgemeester Daniël Termont (SP.A). Balthazar kweet zich op een gedreven manier van zijn taak. Iets té gedreven, zelfs. In zijn toespraak haalde hij uit naar de Vlaamse minister van Leefmilieu, de CD&V'er Kris Peeters.
Lees meer in Het Volk

Friday, January 26, 2007

Aernoudt moet bakkerijen sluitingsdag gunnen

De zaakvoerder van bakkerijketen Aernoudt, Luc De Corte, reageert gelaten op zijn veroordeling door de rechtbank. Die bepaalde dat de man van november 2005 tot nu heeft nagelaten om zijn winkels in Merelbeke, Lochristi, Gentbrugge en Gent hun verplichte sluitingsdag te gunnen. ,,Er zijn er nochtans veel die dat doen'', zegt De Corte.
Lees meer in Het Volk

Tuesday, January 23, 2007

Driekwart chauffeurs rijdt te snel in zone 30

Driekwart van de chauffeurs houdt zich niet aan de snelheidsbeperking tot 30 km/uur in schoolomgevingen. Dat zegt Freddy Carlier, zonechef van de Gentse politie. In de buurt van scholen geldt de zone 30. Tussen 70 tot 75 procent van de bestuurders houdt zich echter niet aan de opgelegde maximumsnelheid. De Gentse politie controleert daar nochtans vaak en deelde vorig jaar 25.000 boetes uit aan te snel rijdende chauffeurs.

Lees meer in Het Volk

150 mensen bedrogen door peperduur telefoontje

Volgens de krant Het Volk werden meer dan 150 klanten van Belgacom 24 euro afgetroggeld door een peperduur gesprek met een 0900 nummer. Het systeem is heel eenvoudig: de slachtoffers worden opgebeld op hun vast toestel. Een automatisch opgenomen stem vraagt hen om het nummer 09-0946018 op te bellen in verband met een internationaal bankprobleem. Veel slachtoffers komen uit het Gentse omdat in daar de 0900-lijnen gemakkelijk verwart met de gewone zonenummers, die ook met 09 beginnen. In dit geval belt men echter naar het duurste 0900 nummer dat met 09-09 begint. Wie belt krijgt te horen dat het gesprek 24 euro kost.

Belgacom besliste na een honderdtal meldingen om het nummer buiten werking te stellen.
In Gent hebben zich een zeventigtal gedupeerden gemeld. In Charleroi zijn er nog eens zeventig en in Luik een twintigtal gevallen gekend. Het parket speurt naar de daders van de telefoonoplichting. Een eerste spoor leidde naar de firma die het 0909-nummer bij Belgacom bestelde. Die firma fungeerde hoogstwaarschijnlijk als stroman waarachter de echte zwendelaars zich verschuilen. Die moeten misschien in het buitenland worden gezocht. “Voorlopig weten we nog niet of sommigen bij het terugbellen hun bankgegevens of creditcardnummers hebben doorgegeven'”, zegt Steven De Smet van de Gentse politie. ,,In dat geval zou het verlies wel eens een veelvoud van 24 euro kunnen zijn.''
Lees meer in Het Volk

Friday, January 19, 2007

Gent en Brugge doen Gentbrugge trillen

Zondagmiddag trilt Gentbrugge op zijn grondvesten, want de naam van de gemeente maakt dan zichzelf waar. AAGent-Club Brugge wordt dé voetbalclash van de winter. Het stadion is uitverkocht. Je kan geen kroeg binnenstappen, niet bij de beenhouwer in de rij staan of niet bij de kapper zitten,... of hét gesprek gaat over de match van zondag om 13 uur. Voor het eerst zijn de Buffalo's topfavoriet in een bijzonder geladen treffen met de aartsrivalen uit Brugge. Zo'n 170 politiemannen houden een oogje in het zeil.

Lees meer in Het Volk

Kostbare kandelaar gestolen uit augustijnenkerk

Uit de Sint-Stefanuskerk aan de Academiestraat werd gistervoormiddag een kostbare zilveren kandelaar ontvreemd. ,,Onze kerk is bijna altijd open'', zeggen de paters augustijnen die de kerk beheren. ,,Want de mensen komen hier de heilige Rita aanroepen. Alleen onder de middag sluiten we heel even.''

De heilige Rita wordt om hulp gevraagd in grote nood. In het Gents noemen ze haar ,,de heilige van de hopeloze gevallen''. Ze wordt altijd afgebeeld met bijen op haar habijt. De legende vertelt dat die bijen rond haar wieg vlogen en honing in haar mond lieten druppelen. Bovendien is de bij een symbool van kuisheid en Rita was een kuis meisje.

Lees meer in Het Volk

Van Rouveroij: ,,Maak Doornroosje wakker''

Havenschepen Sas van Rouveroij (VLD) zegt dat de Gentse haven moet worden wakker geschud uit haar winterslaap. Vlaams minister Kris Peeters (CD&V) gaf goede hoop op een nieuwe sluis voor 2018. Voor duizend genodigden op de nieuwjaarsreceptie van de Gentse haven gaf Sas van Rouveroij zijn maidenspeech als nieuwe schepen van de Haven. Quo Vadis Portus Gandae, Waar ga je naartoe Gentse haven? , was de titel. Hij wuifde meteen ook zijn voorganger en huidig burgemeester Daniël Termont uit. Termont kreeg van de vereniging van de Gentse Havengebonden Ondernemingen een Balthasar cadeau. Dat is een fles wijn van 12 liter. ,,Een liter voor elk jaar'', zei voorzitter Roger De Crook.

Lees meer in Het Volk

,,Moeilijke jongeren'' houden brandweerkazerne kraakvrij

De Stad Gent wil niet dat krakers de oude brandweerkazerne aan de Academiestraat innemen. Daarom maakt men daar ruimte vrij voor een project met jongeren die om een of andere reden even weg moeten van hun school. Begin maart trekt normaal gezien de laatste brandweerman de deuren van de kazerne aan de Academiestraat achter zich dicht, om te verhuizen naar de nieuwe kazerne aan de Nieuwevaart. Maar het gebouw aan de Academiestraat zal niet leeg komen te staan. Stad Gent vreest immers dat het in dat geval niet lang zou duren vooraleer krakers er hun intrek nemen. ,,Er zijn plannen om de brandweerkazerne op termijn samen met de gebouwen van de Academie te verkopen, maar zo ver zijn we nog niet'', zegt schepen Christophe Peeters (VLD). ,,Vooraleer de Academie kan verhuizen, moeten de nieuwe gebouwen aan de Bijloke immers zijn afgewerkt. Bovendien moeten er nog plannen gemaakt worden en goedgekeurd over de toekomst van dat bouwblok aan de Academiestraat.''

Lees meer in Het Volk

Storm in Gent: veel spektakel, geen gewonden

De winterstorm van gisteren zorgde voor veel spektakel. Maar hoewel politie en brandweer de hele dag overrompeld werden door oproepen, bleef het Gentse toch gespaard van gewonden en echt zware schade. Om 15 uur werd in de schoot van de Gentse politie een crisiscel opgericht. Niet zonder reden want tegen 17 uur hadden brandweer en politie al een driehonderdtal oproepen gekregen. Later steeg dat aantal tot ruim 500. Alleen al de politie moest een kleine 400 oproepen verwerken. Daarom werden ook de wijkcommissariaten gevraagd mee te helpen vaststellingen te doen. Dat kon niet beletten dat er een wachtlijst ontstond die omstreeks 19 uur was aangegroeid tot tweehonderd oproepen. Tegen 21 uur had de wachtlijst zichzelf opgelost.

Lees meer in Het Volk

Wednesday, January 17, 2007

Dendermondse Steenweg dicht in april

De langverwachte heraanleg van de Dendermondsesteenweg begint in april, zegt schepen voor Openbare Werken Martine De Regge (SP.A). Het stuk tussen Dampoort en Heirnisplein wordt zowel onder, als boven de grond vernieuwd. De werken beginnen normaal op 2 april. Eerst wordt er helemaal in het begin van de steenweg, aan de Dampoort, een week lang gewerkt aan het rioleringssysteem. Daarna wordt, zowat een jaar lang, de steenweg aangepakt in vier verschillende fasen. Telkens zo'n fase is afgewerkt, wordt de weg op dat stuk weer opengesteld voor het verkeer.
Lees meer in De Standaard

Eedverbondkaai krijgt nieuw asfalt

De Eedverbondkaai (overkant van Henleykaai) krijgt normaal gezien dit jaar een nieuwe laag asfalt. Dat zei schepen van Openbare Werken Martine De Regge (SP.A) op een vraag van Vlaams Belang-gemeenteraadslid Kristina Colen. Het wegdek van de Eedverbondkaai verkeert in een schabouwelijke toestand, gaf de schepen toe.
Lees meer in Het Volk

Tuesday, January 16, 2007

Taxichauffeurs leven op een tijdbom

Telde Gent vorig jaar 65taxi's, dan is dat aantal ondertussen gestegen naar 110. Veel te veel, vinden de taxichauffeurs en zij kondigen acties aan als er niet snel maatregelen komen. Woensdag is er in het Provinciehuis overleg tussen de taxichauffeurs en vertegenwoordigers van stad en provincie. De ,,vergadering van de laatste kans'', zo heet het, want de taxichauffeurs zijn het beu dat er alsmaar meer vergunningen uitgeschreven worden.

Lees meer in Het Volk

Sunday, January 14, 2007

900 dapperen op Gentse Bibberduik

Zowat 900 'ijsberen' hebben zondagnamiddag deelgenomen aan de derde Gentse 'bibberduik'. Na een gezamenlijke opwarmer zijn de stoere zwemmers met zijn allen de plas van het recreatiedomein Blaarmeersen ingesprongen. Voor hen die de kou durfden trotseren, dobberden op het water honderden badeendjes.

Lees meer in De Morgen

Friday, January 12, 2007

Hoogewijs voorzitter hogescholenraad

Bert Hoogewijs, de algemeen directeur van de Hogeschool Gent, is gisteren verkozen tot voorzitter van de Vlaamse Hogescholenraad (Vlhora). Bij dat advies- en overlegorgaan van de Vlaamse hogescholen is Hoogewijs daarmee de opvolger van Luc Haerens - tot eind vorig jaar ook al directeur van een Gentse hogeschool, de KaHo Sint-Lieven.
Lees meer in Het Volk

Thursday, January 11, 2007

Belgacom gebouw ondergaat ware metamorfose

Belgacom blijft nog tot augustus 2008 in zijn toren aan de Keizer Karelstraat. Daarna wordt het lelijkste gebouw van de stad ontmanteld om plaats te maken voor appartementen, hotelkamers, winkels, bistro's en seniorenflats. Aanvankelijk zou Belgacom eind dit jaar al zijn gebouwen aan de Keizer Karelstraat verlaten, maar die datum is opgeschoven. Belgacom mag nog tot augustus 2008 op zijn huidige locatie blijven. Zolang huurt het de kantoren van projectontwikkelaars Canal Properties uit Gent en Sovapex uit Bazel. Die kochten het complex begin vorig jaar en hebben er grootse plannen mee.
Lees meer in Het Volk

Gent telde minder werklozen in 2006

De werkloosheidsgraad in Gent is in 2006 met 1,64 procent gedaald. Dat is sterker dan het Vlaamse gemiddelde waar de daling bleef hangen op 0,77 procent. De cijfers werden bekendgemaakt door schepen van Werk Mathias De Clercq (VLD) in een toespraak tijdens de nieuwjaarsreceptie van Gent Stad in Werking.
Lees meer in Het Volk

Zweedse onderscheiding voor Frank Beke

Oud-burgemeester Frank Beke ontvangt op maandag 16 januari uit de handen van de Zweedse ambassadeur een hoge onderscheiding. Hij wordt Commander of the order of the North Star . Zweden geeft hem die onderscheiding voor zijn verdiensten voor de Zweedse bedrijven in de Gentse regio. Het gaat vooral om Volvo en het Fins-Zweedse bedrijf Stora Enso.

Het Volk.

Klant moet smaken ontdekken'.

Het Meetjesland bezit heel wat hoeve- en streekproducten. Een pas opgerichte coöperatie met achttien producenten wil via allerlei activiteiten die producten beter bekend maken. Het verhaal begint eigenlijk in het Plattelandscentrum'', vertelt Luc Feusels van het centrum. ,,Toch wordt het gedragen door hen die in de coöperatie stapten. Niet minder dan achttien producenten van hoeve- en streekproducten willen hun lekkers dichter bij de mensen brengen. Datgene wat zij op hun bedrijf of hoeve zelf maken, moet opnieuw door de consument ontdekt worden.''
Lees meer in Het Volk

OCMW leert senioren zichzelf verdedigen

Het OCMW van Gent leert senioren zichzelf te verdedigen. Iedere vrijdag kunnen 50-plussers in het dienstencentrum De Muide een cursus Zelfverdediging op de wijze van Tai Chi volgen. Niks agressieve vechtkunst, zeggen ze bij het OCMW, maar bewegingstherapie die zo nodig kan gebruikt worden als verdediging.

Lees meer in Het Volk

Samen zwemmen puur voor de sport

Aangemoedigd door het zwemexploot van Eén-presentatrice Evy Gruyaert, die haar volk leerde zwemmen, is de eerste Start to Swim lessenreeks van de Sportpromotiedienst van de provincie Oost-Vlaanderen meteen uitverkocht. Zestien moedigen meldden zich dinsdagavond aan in het 50-meter bad van het provinciaal domein Puyenbroeck in Wachtebeke. Het is de bedoeling dat ze, stapsgewijs, na twintig sessies in staat zijn één kilometer onafgebroken te zwemmen.

Lees meer in Het Volk
G9216Q0LC

Wednesday, January 10, 2007

Opletten voor vroege euforie

De werken aan de Keizer Karelstraat zijn een "interessant experiment", vindt schepen Karin Temmerman, zeker nu er nauwelijks verkeerhinder is. ,,Die as moet in de toekomst verkeersluwer worden. "Voorlopig leveren de werken aan de Keizer Karelstraat absoluut geen extra verkeershinder op", zegt schepen voor Openbare Werken Martine De Regge. Op de eerste evaluatie van de crisiscel die de werken begeleidt, bleek dat er ook gisteren in de ochtendspits geen crisissen te bezweren vielen. Hoofdcommissaris Steven De Smet: "We moeten opletten voor euforie. Vermoedelijk zijn er mensen die de eerste dagen de kat uit de boom hebben gekeken, maar die vanaf nu misschien wél weer met de auto naar Gent komen. Bovendien zijn er deze maand minder studenten op pad. En ook de leveranciers van winkels hebben er blijkbaar voor gekozen om hun leveringen een paar dagen uit te stellen".
Het Volk

Achterdries Gentbrugge krijgt 14 sociale woningen.

Sociale huisvestingsmaatschappij De Scheldevallei wil dit jaar nog beginnen met de bouw van 14 nieuwe sociale woningen in de Achterdries te Gentbrugge. De Scheldevallei heeft nu al heel wat sociale woningen in de omgeving van de tuinwijk De Warande, zegt voorzitter Rudy Coddensj. ,,Twee ervan zijn echter zwaar beschadigd geraakt bij werken die Aquafin er enkele jaren geleden uitvoerde. Die woningen worden nu gesloopt en vervangen.'' Maar het blijft niet bij die vervangingsoperatie alleen.
Lees meer in Het Volk

Tuesday, January 09, 2007

Afrikaanse oplichters aan het werk.

Een 38-jarige man uit Kameroen stond terecht voor een wel erg bizarre vorm van oplichting. September 2006 werden mensen aan het Dampoortstation aangesproken met de vraag of ze wilden meewerken aan lucratieve geldtransfers. In eerste instantie werd van het slachtoffer enkel gevraagd dat hij een bankrekening zou openen waarop zij hun geld konden storten. Wat later bleek echter dat de Afrikanen nog heel wat andere zaken konden doen met geld. Ze toonden enkele zwarte briefjes in de vorm van bankbiljetten en goten er een speciale vloeistof over. Na enkele minuten verkleurden de zwarte briefjes als bij wonder tot echte bankbiljetten van 50 euro.

Lees meer in Het Volk

Sunday, January 07, 2007

Stad vergoedt slachtoffers kerkhofvandalisme

De stad Gent heeft principieel beslist om 60.000 euro vrij te maken voor de slachtoffers van het vandalisme op het kerkhof van Gentbrugge. Het vorige schepencollege had beslist om de nieuwe burgemeester, Daniël Termont (SP.A), de opdracht te geven om te onderzoeken wat de stad kon doen. Die maakt zich nu sterk dat hij, via de begroting van de juridische dienst van de stad, 200 euro per getroffene kan beschikbaar stellen.

Lees meer in Het Volk

,,Begin moar te beeve, we goan d'er weere sjette op geeve''

Ondanks het wat druilerige weer leek het gisteren wel alsof het Gentse Feesten waren. De nieuwjaarsdrink lokte tienduizend mensen naar het stadscentrum - het Sint-Baafsplein werd overspoeld door 6.500 bezoekers. De dienst Feestelijkheden organiseerde gisteren al voor de achtste keer een nieuwjaarsdrink voor alle Gentenaars. Een reusachtige nieuwjaarsreceptie die almaar meer mensen lokt. Nu Daniër Termont het aantal gratis drankjes te verdubbelde tot dertigduizend stroomde het Sint-Baafsplein alweer moeiteloos vol.

Lees meer in Het Volk

IJspiste verpulvert records.

De ijspiste op het Braunplein trok gisteravond definitief de deuren dicht. Niet zonder een nieuw record te hebben gevestigd overigens: met 28.273 schaatsers kwam er meer volk dan ooit tevoren. Het succes heeft er intussen al toe geleid dat andere steden zijn komen vragen de schaatspiste in de krokusvakantie bij hen te komen opstellen, zegt Schockaert. ,,Maar wij zijn geen commerciële organisatie. Daar gaan wij niet op in: onze piste blijft exclusief voor Gent.''

Lees meer in Het Volk

Saturday, January 06, 2007

Vroonstalledries verjongt verder

Vanaf deze maand verjongt de Groendienst de Vroonstalledries in Wondelgem een stukje verder. Daarvoor moeten 80 oude bomen worden gerooid, maar er komen 31 hoogstammige bomen en 670 boompjes bij

Lees meer in Het Volk

Wednesday, January 03, 2007

Zeehond aan Stropkaai

Duikers van de Gentse brandweer rukten woensdagmiddag uit met een merkwaardige opdracht: een verdwaalde zeehond zoeken die was opgedoken in de Schelde aan de Stropkaai. Steve Vervaecke van het Zeehonden Rescue Team van Sea Life Blankenberge: ,,Die dieren zijn pijlsnel en kunnen wel een half uur onder water verstoppertje spelen. Maar geen paniek, een zeehond kan best een tijdje zijn plan trekken in de binnenwateren.'' Enkele keren per jaar wordt een zeehond gesignaleerd diep in het binnenland. ,,Dat zijn dieren die via de Westerschelde en de haven van Antwerpen in een of ander kanaal zijn terechtgekomen. Zeehonden kunnen enorme afstanden afleggen en door een sluis glippen is voor zo'n beest geen enkel probleem.

Lees meer in Het Volk

Wat wil de nieuwe burgemeester?

Nu Daniël Termont de sjerp overgenomen heeft van burgemeester Beke is de grote vraag: wat wil de nieuwe burgemeester? Wat is zijn grote ambitie en wat zijn de plannen? In een intervieuw met Het Volk licht Daniël Termont een tipje van de sluier op.
Het Volk
>

Tuesday, January 02, 2007

Liberaal van in de luiers.

Toen bekend werd dat de kleinzoon van Willy De Clercq zou opkomen voor de gemeenteraadsverkiezingen, was de eerste vraag: wie is die Mathias? Een vraag die we ons in 2007 niet meer hoeven te stellen.
Lees meer in Het Volk:
http://www.gentenaar.be/Article/Detail.aspx?ArticleID=G3616ARU5

Hotelier uit Melle vangt dakloos gezin op

Hoteluitbater De Ganck heeft dit weekeinde zijn hotel speciaal geopend om het gezin Raes op te vangen. Die zaten zonder woonst omdat een zware brand hun woning vernielde.
Omdat zijn hotel Prado leegstond terwijl hij van een rustig weekeinde genoot besloot Norbert De Ganck zijn hart spreken.


Technorati Profile

Monday, January 01, 2007

Installatie gemeenteraad Gent

Het ziet er naar uit dat de installatie van de Gentse gemeenteraad deze avond een druk bijgewoond spektakel wordt.
Lees meer in Het Volk