Tuesday, March 31, 2009

Lopen en schieten

Ze is gespierd, sportief en mooi en nu blijkt dat schepen Catharina Segers ook goed kan mikken. Het voorbije weekeinde werd ze nationaal kampioen biatlon. In normale landen met veel sneeuw is dat een combinatie van langlaufen en karabijnschieten, bij ons gaat het om lopen en schieten. Geen vrouw in België deed beter, op de terreinen van Racing Gent. De wereldkampioene marathon voor iets oudere meisjes is nu ook Belgisch kampioen biatlon, met felicitaties van de jury. En van ons.


Lees meer in Het Nieuwsblad


Lees ook het artikel op deze site
Lees ook het artikel op deze site

Gouverneur zet Eline Berings in de bloemetjes

Europees kampioene Eline Berings is dinsdagmiddag door de Oost-Vlaamse deputatie in de bloemetjes gezet voor haar uitzonderlijke prestaties enkele weken geleden tijdens het EK Indoor in Turijn.

De 21-jarige hordeloopster uit Gent veroverde er de gouden medaille op de 60 meter horden en zette ook een nieuw Belgisch record neer.

Gedeputeerde Hilde Bruggeman noemde Eline Berings een voorbeeld voor de jeugd: 'Ik ben heel blij en trots dat ik haar vandaag mag verwelkomen. Ze leverde een schitterende prestatie en is een voorbeeld voor de jeugd. We willen zoveel mogelijk Oost-Vlaamse jongeren aan het sporten zetten en dan is zo'n prestatie bijzonder stimulerend.'

eLees meer in Het Nieuwsblad

Friday, March 27, 2009

Modellijst leidt tot open opstand binnen Open VLD

'Ik roep de Gentse leden van Open VLD op om massaal de modellijst weg te stemmen die de partij heeft opgemaakt voor de Vlaamse verkiezingen.' Dat zegt niet zomaar een militant, maar schepen Sas van Rouveroij.

Het ongenoegen zit diep bij de Gentse Open VLD omdat er weer geen enkele Gentenaar een verkiesbare plaats kreeg bij de liberalen.

'De leden van Open VLD mogen vandaag nog beslissen of ze het eens zijn met de lijst zoals het provinciaal bestuur die heeft goedgekeurd', zegt Sas van Rouveroij. 'Ik hoop dat ze die massaal wegstemmen. Want zoals de lijst eruitziet, hypothekeren we onze kansen op een goede verkiezingsuitslag en dat verdienen de liberalen niet in Oost-Vlaanderen.'

Op de modellijst wordt het koptrio Jean-Jacques De Gucht, Fientje Moerman en Filip Anthuenis gevolgd door de Aalstse Vera Van der Borght op vier, Marnic De Meulemeester (Oudenaarde) op vijf en Hilde Dierick (Dendermonde) op zes. Burgemeester Philippe De Coninck uit Assenede is nummer zeven, terwijl Guy Verhofstadt, Herman De Croo en Guido De Padt de lijst zouden duwen. Wat Sas Van Rouveroij - en bij uitbreiding heel de Gentse Open VLD - hoog zit, is dat het lijstvormingscomité geen oog had voor Gent.


Lees meer in Het Nieuwsblad

Thursday, March 26, 2009

Rush op dure flats in stadscentrum

Welgestelde mensen willen graag in het centrum van Gent én in een ruim appartement wonen. Die trend blijft aanhouden. In een nieuw project op het Laurentplein zijn al diverse dure appartementen verkocht. Intussen vertraagt de verkoop van dure villa's
De trend is onweerlegbaar. Welgestelde, vaak al wat oudere mensen willen maar al te graag hun villa's in de rand van Gent ruilen voor een appartement in het Gentse stadscentrum. De mobiliteit speelt een rol, de aantrekkelijkheid en de nabijheid van winkels en culturele instellingen vormen een andere troef. Het feit dat ze geen tuin of een kast van een huis meer moeten onderhouden is ook een argument. Bij recente projecten in de binnenstad kon je bijna van een stormloop gewagen.



Lees meer in Het Nieuwsblad


Lees ook het artikel op deze site
Lees ook het artikel op deze site

Monday, March 23, 2009

Gent op een na beste Marriott hotel ter wereld

Twee jaar geleden opende het Ghent Marriott hotel aan de Korenlei zijn deuren. Het hotel, gelegen aan een van de mooiste plekken van Gent, kon al vlug de gerenommeerde reisgidsen verleiden. Ook de klanten zijn blijkbaar tevreden: de Gentse vestiging steeg meteen naar de top van het klassement van Marriott's beste hotels wereldwijd.
'Begin maart stond Gent wereldwijd zelfs op de eerste plaats', benadrukt Paul Suy, manager van het Gentse hotel. De tevredenheidsscore van de klanten is niet minder dan 95 procent. In Europa staat de Gentse vestiging daarmee helemaal boven de lijst in Europa; 'Wereldwijd gaat alleen een Marriott vestiging in de Verenigde Staten ons vooraf', zegt Suy.

Lees meer in Het Nieuwsblad


Lees ook het artikel op deze site
Lees ook het artikel op deze site

Nieuwe veiligheidsopleidingen in secundair onderwijs

Vanaf september kunnen leerlingen van het secundair technisch en beroepsonderwijs in vijftien Vlaamse scholen een zevende jaar volgen dat hen moet voorbereiden op een aantal beroepen in de veiligheidssector. Zo kunnen ze na de opleiding onmiddellijk aan de slag als bewakingsagent of voetbalsteward en hebben ze sneller toegang tot de opleiding tot politie- of brandweerman.

Minister van Binnenlandse Zaken Guido De Padt en zijn Vlaamse collega van Onderwijs Frank Vandenbroucke stelden dit project vandaag voor.

Lees meer in Het Laatste Nieuws

Tuesday, March 17, 2009

Parijse filmprijs voor Gentse cineaste

De Gentse cineaste Silvia Defrance heeft op het jongste Festival Européen du film indépendent (The European Independent Film Festival) dat van 13 tot 15 maart voor de vierde keer plaats had in de Bibliothèque Nationale in Parijs, de prijs voor de beste experimentele film gekregen voor haar 'Candy Darling' (2008). Experimentele film uit Europa was een van de elf categorieën films die op het festival aan bod kwamen. De 27 minuten durende prent 'Candy Darling', die vorig najaar voor het eerst te zien was tijdens het filmfestival van Gent, is een mengeling van live action en animatie en poogt een innerlijke psychische werkelijkheid weer te geven waar de ontluikende persoonlijkheid van een jong meisje in een maalstroom van machtsverhoudingen terechtkomt. Het werk is al eens omschreven als 'een Freudiaans Alice in Wonderland'.

Lees meer in Het Nieuwsblad

Lees ook het artikel over Silvia Defrance op deze site
Lees ook het artikel op deze site

Sunday, March 15, 2009

AA Gent vernedert Club Brugge

Club Brugge blijft een patent houden op flinke dreunen. Dit keer was het een sluw AA Gent dat blauw-zwart met 1-4 het schaamrood bezorgde voor eigen publiek. En dus is het weer crisis. AA Gent heeft een historische zege geboekt op Club Brugge. Voor het eerst in haar geschiedenis scoorden de Buffalo’s vier keer op het veld van aartsrivaal Club, wat het meteen de ruimste zege ooit in Brugge maakt. Het team van Preud’homme, die in drie seizoenen 16 op 18 boekte tegen Club, haalt het maximum uit de jongste drie competitiematchen en zit daardoor nog op Europese koers.

Lees meer in Het Nieuwsblad


Lees ook het artikel op deze site

Thursday, March 12, 2009

Chef heeft best geen vrienden

Peter De Wolf, de geschorste Gentse politiechef, reageert 'Ik weet dat ik een stevige drinker ben, maar dat verhaal is op den duur een eigen leven gaan leiden. Ik kon nergens meer komen of ze beeldden zich in dat ik een whisky of een duvel in de hand had.'

Zwartleren broek, donkere zonnebril, stoere laarzen: voor het eerste interview dat Peter De Wolf na zijn schorsing toestaat, heeft de Gentse politiechef geen moeite gedaan om zijn flamboyante macho-imago af te zwakken. 'Ik moét wel met de motor rijden', lacht hij. 'Want ik heb geen dienstwagen meer.'

Peter De Wolf steekt de eerste van een hele reeks sigaartjes op. 'Uit de Aldi', zegt hij ten overvloede. 'Ik rook alleen maar andere als ze me worden aangeboden'

Lees meer in De Standaard

Saturday, March 07, 2009

Imagoschade voor Gentse flikken al bij al beperkt

'Een reputatie verdien je niet in een dag. Maar als je goed communiceert, ben je ze ook niet op één dag kwijt', zegt communicatie-expert Peter Frans Anthonissen over het Gentse politieschandaal. 'Ik hoorde het nieuws over de affaire De Wolf donderdagavond op mijn autoradio', zegt Peter Frans Anthonissen. 'Op dat moment werd de schorsing van de Gentse zonechef bekendgemaakt én gaven de burgemeester en het gerecht meteen ook een duidelijke verklaring.' Daarmee scoorden Daniël Termont en procureur Johan Sabbe goede punten volgens Anthonissen, die met zijn Anthonissen and Associates gespecialiseerd is in onder meer crisiscommunicatie. 'In Gent hebben ze alvast niet dezelfde fout gemaakt als in de affaire-Koekelberg rond de chef van de federale politie, waar de onduidelijkheid te lang bleef aanslepen en er geen heldere verklaringen kwamen.'


Lees meer in Het Nieuwsblad


Lees ook het artikel over de Gentse korpschef op deze site

Tuesday, March 03, 2009

In 2012 grote kluifrotonde voor ontsluiting bedrijventerrein R4/N70 in Oostakker

Er komt tegen 2012 een grote kluifrotonde aan de R4 en de N70 (Antwerpse Steenweg) in Oostakker. Het bestaande afrittencomplex aan de Brittannia wordt aangepast en verlegd, en er komt een compleet nieuwe rotonde een eind verderop, ter hoogte van de wijk Schansakker. Het stadsbestuur gaf daarover dinsdagavond een informatievergadering.


Lees meer in Het Nieuwsblad


Lees ook het artikel op deze site
Lees ook het artikel op deze site

Sunday, March 01, 2009

Horeca wil vollere terrassen op koude dagen

De horeca-uitbaters van de Gras- en Korenlei zijn vragende partij om via windschermen hun terrassen ook in de koude maanden rendabel te maken. 'Doorzichtige windschermen, dat brengt toch geen schade aan het historisch kader hier?' klinkt het. Een werkgroep moet nu onderzoeken wat op de meest gefotografeerde plek van de stad mogelijk is.


'Van zodra er hier een zuchtje wind is, krijgen de mensen het te koud en stappen ze op, of zoeken ze een ander plekje op', weet Jan Janssen van restaurant Belga Queen aan de Graslei. 'Volgens mij moet het perfect mogelijk zijn om op een esthetische manier windschermen aan te brengen die verzoenbaar zijn met het historische karakter van de site.'

Lees meer in Het Nieuwsblad


Lees ook het artikel op deze site