Monday, September 27, 2010

Robert Van de Walle 'vecht' met mentaal gehandicapte kinderen

Robert Van de Walle, de grootste Belgische judoka ooit, zakte afgelopen weekend af naar Zwijnaarde voor een wel heel bijzondere demonstratie. Van de Walle stapte in het Woonzorgcentrum De Zonnebloem op de tatami met ‘De Buitelaars’, een judoclub voor verstandelijk gehandicapte kinderen. In het Gentse OCMW woonzorgcentrum De Zonnebloem opende zaterdag een merkwaardige tentoonstelling. Rusthuisbewoonster Lucienne Fasseur stelt er tentoon, terwijl er ook werken hangen en staan van haar zoon Paul De Deken én van haar kleinzoon Benjamin De Deken.

Lees meer in Het Nieuwsblad

Wednesday, September 22, 2010

Studenten bestormen opnieuw Boekentoren

Aan wie wat sceptisch tegenover de Student Kick-Off staat en het maar al te graag bestempelt als een excuus voor de studenten om zich lazarus te drinken, stellen we graag de tweede editie van de Barco Boekentoren Run voor. Gedurende het welkomstevenement voor studenten lopen de sportieven onder hen zo snel mogelijk de 352 treden van de officieuze vierde toren van Gent op. Wie nu al claustrofobische angsten uitstaat bij de gedachte aan al die enthousiaste studenten die tegelijk de smalle trappen van de Boekentoren bestormen, kunnen we geruststellen. Het is logischerwijs niet de bedoeling dat één bonte bende aan de wedstrijd begint.

Lees meer in Het Nieuwsblad
Lees ook het artikel op deze site
Lees ook het artikel op deze site

Saturday, September 18, 2010

Bom langs E40 in 15 minuten onschadelijk gemaakt

De E40 tussen het klaverblad in Zwijnaarde en de afrit Merelbeke werd zaterdagochtend tussen 7.20 en 7.35 uur even afgesloten om een Engelse vliegtuigbom te ontmantelen. Dovo, de ontmijningsdienst van het leger kon de bom heel vlug ontmantelen door het onstekingsmechanisme eruit te halen. De bom langs de Scheldekanaaltragel in Zwijnaarde werd vrijdag rond vier uur in de namiddag aangetroffen. Dat gebeurde op het terrein van Fasiver beter gekend als het Eilandje. Dovo, de ontmijningsdienst van het leger, kwam ter plaatse en stelde vast dat het om een Engelse vliegtuigbom van 250 kilogram ging.

Lees meer in Het Nieuwsblad
Lees ook het artikel op deze site
Lees ook het artikel op deze site

Wednesday, September 01, 2010

Tien stadsbeambten ontsnappen aan dood

Door een gelukkig toeval was geen enkel personeelslid aanwezig toen het plafond naar beneden kwam. Als dat wel zo was geweest, waren er doden gevallen, denk ik.'
Guy Van Hoorde, hoofd van het departement Facility Management, meet de schade op van de bijna-ramp maandamiddag in het gebouw aan de Sint-Salvatorstraat 16 waar drie verdiepingen vol bureaus zijn van diverse stadsdiensten.

Om 17.20 uur stortte daar op de derde en hoogste verdieping letterlijk de hemel in. 'Gyprocplaten en de draagstructuur van het vals plafond kwamen naar beneden. De hele linkervleugel eigenlijk, toch een oppervlakte van 30 bij 8 meter is. Alle meubilair zal moeten vernieuwd worden maar er is geen inhoudelijke informatie verloren gegaan', zegt Van Hoorde. 'Er is zelfs nog heel wat computermaterieel gered.'

Lees meer in Het Nieuwsblad
Lees ook het artikel op deze site