Thursday, October 28, 2010

Weer zware boetes voor 70 fietsers

Meer dan twintig agenten namen gisterenmiddag deel aan een grootschalige controleactie op het Maria-Hendrikaplein en op de Kortrijksesteenweg. De tweede al in een week. Anderhalf uur later hadden 70 fietsers en 7 automobilisten een onmiddellijke inning aan hun been. ‘Ronduit schandalig is het dat fietsers rond het Sint-Pietersstation monsterboetes aangesmeerd krijgen terwijl de signalisatie op bijna alle hoeken mank loopt.'

Vorige week vrijdag werden 78 fietsers beboet voor het rijden in de verboden richting van de Kortrijksesteenweg tussen het station en de stadsring. Vijf dagen later liepen op dezelfde plek nog eens 41 fietsers tegen de lamp - 35 voor het negeren van het eenrichtingsbord, 5 voor het rijden op het trottoir en 1 voor het rijden zonder handen op het stuur. Ook 5 auto's werden daar gisteren op de bon geslingerd.

Lees meer in Het Nieuwsblad
Lees ook het artikel op deze site

Wednesday, October 20, 2010

In Amerika ben ik een exotisch element

De Gentse dirigent en componist Dirk Brossé vertoefde het voorbije jaar meer in luchthavens dan in zijn eigen huis. Maar voor het Filmfestival maakt hij altijd twee weken vrij. Zaterdag dirigeert hij het verjaardagsconcert van de tiende editie van de World Soundtrack Awards in 't Kuipke. 'Het is waanzinnig druk', zegt Dirk Brossé. 'Ik heb pas de openingsconcerten met The Chamber Orchestra of Philadelphia achter de rug, ik moet straks naar China en ik geef nog les aan het conservatorium op de Hogeschool Gent. Dat alles combineren is de uitdaging.'

Dirk Brossé werd in september vorig jaar de nieuwe muzikale directeur van het Amerikaanse The Chamber Orchestra of Philadelphia, een gerenommeerd ensemble van 33 muzikanten. Brossé dirigeerde Mozart en Chopin en liet er de wereldpremière van zijn 'Fanfare for Philadelphia' horen. Zijn debuut werd op lof onthaald.

Lees meer in Het Nieuwsblad
Lees ook het artikel op deze site

Monday, October 18, 2010

Speelstraten en speelwijken zijn een succes

De Gentse speelstraten en speelwijken zijn een succes. Dat bleek zondagochtend eens te meer toen de vele vrijwillige peters en meters verzamelden in Gentbrugge als afsluiter van een geslaagde speelzomer. Vier speelstraten ontvingen een prijs van de stad omdat ze hun straat als mooiste versierd hadden. Het verhaal van de Gentse speelstraten is een mooi verhaal. Acht jaar geleden begonnen met vijf speelstraten, in de zomer van 2010 aangegroeid tot 77. 'Dit is een succesformule', zei schepen van Jeugd Mathias De Clercq zondagochtend. 'In de zomer telden we 77 speelstraten en in de Paasvakantie waren dat er 21.'

Lees meer in Het Nieuwsblad
Lees ook het artikel op deze site
Lees ook het artikel op deze site

Saturday, October 16, 2010

Beloofde innovatiesteun niet uitgekeerd wegens geldnood

Het Vlaamse agentschap voor Innovatie door Wetenschap en Technologie (IWT) moet wegens geldgebrek de beloofde steun aan zo'n 300 bedrijven en onderzoekscentra uitstellen. Het gaat om ongeveer 60 miljoen euro. De geldnood van het IWT is onder meer het gevolg van de Vlaamse besparingsdrift.

Lees meer in Het Nieuwsblad
Lees ook het artikel op deze site
Lees ook het artikel op deze site

Saturday, October 09, 2010

Overval op bankkantoor in Gentbrugge

Zaterdag voor openingstijd werd een filiaal van Dexia in Gentbrugge overvallen. De overvallers slaagden er niet in de kluis te openen, maar vertrokken wel met een aanzienlijke buit. Dat bevestigt het Gentse parket.
'De laatste van de vijf bankbedienden kwam om 9.15 uur aan. Hij werd geconfronteerd met de twee gewapende en gemaskerde mannen in het portaal. Ze verplichtten hem om verder de deuren te openen', zegt parketwoordvoerster An Schoonjans. Daarop werden de vijf aanwezigen minstens een half uur gegijzeld. Er is geen extreem geweld gebruikt, maar toch werden ze bedreigd met vuurwapens.

Lees meer in Het Nieuwsblad

Wednesday, October 06, 2010

Vondeling in Gentse parking

In een ondergrondse parking aan de Groene Vallei in Gent is woensdagmiddag een vondeling aangetroffen. Het meisje was nog geen dag oud en verkeert in goede gezondheid, meldt het parket van Gent.
Een voorbijganger trof het kind woensdagmiddag rond kwart voor twaalf aan in de ondergrondse parking aan een GB-vestiging.

Lees meer in Het Nieuwsblad

Tuesday, October 05, 2010

Mathias De Clercq over avondshoppen: Nooit durven dromen van zoveel enthousiasme

Dat er vraag was naar avondshoppen, daar was schepen Mathias De Clercq redelijk zeker van, maar toch liet hij in vijf sessies telkens 10 middenstanders naar zijn bureau komen om te onderzoeken hoe wenselijk zo'n avondshopping wel was. Omdat de kans op slagen alleen maar groter wordt als er een voldoende groot draagvlak is. Vandaag kan Mathias De Clercq alleen maar toegeven dat hij nooit van 400 deelnemers durfde dromen.
De eerste doelstelling van het initiatief herhaalde Mathias De Clercq al voldoende: 'Gent als winkelstad bekend maken, de diversiteit van de specifieke zaken in Gent benadrukken. De Gentse middenstand extra in de belangstelling zetten', zo klonk het meermaals.

'Maar we wisten ook wel dat we bovenop voldoende zaken die wilden meedoen, en dat bleek geen enkel probleem, ook een extra belevingswaarde moesten toevoegen, om de avond echt aantrekkelijk te maken. Aantrekkelijk voor de Gentenaars, voor de winkeliers, maar ook ongetwijfeld voor mensen van buiten Gent, die voor die extra belevingswaarde naar Gent zullen komen.' aldus de schepen.


Lees meer in Het Nieuwsblad
Lees ook het artikel op deze site