Wednesday, January 12, 2011

Werk zelf mee aan HIER LICHT GENT

Gentenaars die willen meewerken aan een van de kunstwerken tijdens het ‘Lichtfestival' eind deze maand, kunnen vanaf vandaag hun nachtlamp(je) afleveren bij NTGent. Op 29 januari moeten zo'n 800 nachtlampjes de slogan HIER LICHT GENT vormen.

Op 27, 28 en 29 januari vindt het Lichtfestival Gent plaats. Op tal van locaties zullen een twintigtal lichtkunstwerken ‘een warme deken over de Gentse nacht leggen'. Kunstenaars uit binnen- en buitenland moeten er die drie dagen - of beter gezegd: nachten - voor zorgen dat de stad een heel ander uitzicht krijgt. Zo zal het Belfort een brandende gloed krijgen en zullen er speelse lichtgevende eendjes te zien zijn op het water. De Gentenaars - en uiteraard ook bezoekers van buiten de stad - zullen het spektakel gratis langs een 5 km lang parcours kunnen volgen.

Maar de organisatoren willen ook dat de Gentenaars meewerken aan het festival. En dat kunnen ze dankzij een idee van Lucas De Man en Pascal Leboucq. Die kwamen op de gedachte om op het Sint-Baafsplein op de grond met een massaal aantal nachtlampjes de slogan HIER LICHT GENT uit te zetten. Concreet denkt men aan zo'n 800 nachtlampjes.

Lees meer in Het Nieuwsblad
Lees ook het artikel op deze site

No comments: