Friday, March 18, 2011

Alaaf, daar is het carnaval van Ledeberg

De gemiddelde Gentenaar snapt er niets van, maar voor de Ledebergenaar is dit het hoogtepunt van het jaar. Dit weekeinde gaat in de Gentse deelgemeente voor de 26ste keer de carnavalsstoet uit. 'En neen, dat is voor ons geen excuus voor een ordinaire zuippartij', zegt ex-prins carnaval Pascal Deconinck.
Het is alle hens aan dek bij de Muil'ntrekkers. De reusachtige koppen op hun carnavalswagen zien er nog redelijk bleek uit en daar moet tegen zaterdag verandering in komen. In een loods langs de Afrikalaan, waar alle Ledebergse carnavalsverenigingen hun wagen in elkaar steken, zijn enkele leden van de Muil'ntrekkers volop met spuitbussen en verfborstels in de weer om hun koppen van een kleurtje te voorzien.

'Die groep bouwt elk jaar een schitterende wagen, maar op het laatste moment moet er altijd nog veel gebeuren', stelt Pascal Deconinck (47) gerust. Hij is zelf lid van carnavalsgroep Dutsenclub. 'Pas op, wij zijn ook nog niet klaar hoor. Wij maken dit jaar een persiflage op de Benidorm Bastards en trekken als de Ledebirgse Bastards door de straten. Zoals je ziet, moeten onze poppen ook nog afgewerkt worden.'

Lees meer in Het Nieuwsblad
Lees ook het artikel op deze site
Lees ook het artikel op deze site

No comments: