Saturday, April 16, 2011

Studentenstroom in goede banen leiden

De stad Gent en alle Gentse instellingen voor hoger onderwijs hebben de handen in elkaar geslagen om de groei van de studentenpopulatie op te vangen. Vijf jaar geleden telde Gent 52.000 studenten, over enkele jaren zullen er dat 70.000 zijn. 'We moeten die groei goed begeleiden', zegt schepen Rudy Coddens. Dieter Herregodts
Wie nog altijd niet gemerkt heeft dat Gent een bruisende studentenstad is, moet op een doordeweekse dag eens door de Sint-Pietersnieuwstraat wandelen. Het krioelt er van de studenten die les hebben in de gigantische aula van het Ufo, een middagmaal komen eten in restaurant De Brug of op weg zijn naar een campus in de buurt. Het aantal studenten in Gent is de jongste jaren geëxplodeerd. 65.000 zijn er nu al en verwacht wordt dat hun aantal binnenkort stijgt naar 70.000.

'Wij zien die studenten graag komen', zegt Rudy Coddens. 'Zij zorgen voor dynamiek in onze stad, maar we mogen niet blind zijn voor de overlast die zij soms veroorzaken. We moeten nu maatregelen nemen om de groei de komende jaren in goede banen te leiden.' De stad Gent heeft daarom samen met de Universiteit Gent, de Hogeschool Gent, de Arteveldehogeschool, Kaho Sint-Lieven en Sint-Lucas een denktank opgericht om samen oplossingen uit te werken. Gisteren werden de eerste resultaten voorgesteld.

Lees meer in Het Nieuwsblad

No comments: