Tuesday, June 28, 2011

Niemand weet nog hoe politie-agent eruit ziet

De moderne politieagent kan kiezen uit zoveel hemden, polo's, broeken en kepies dat we niet meer weten hoe een flik er écht uitziet. Het is hoog tijd voor een duidelijk herkenbaar politie-uniform, pleit de Gentse hoofdcommissaris Steven De Smet. Anders dreigen onschuldige burgers nog vaker ten prooi te vallen van nepagenten/oplichters.

'Bekijk mij eens langs achteren, in mijn zomeruniform. Je ziet een grijs hemd met korte mouwen, er staat niet eens Politie op. Zo heb je toch niet door dat ik van de politie ben?' Steven De Smet illustreert meteen zijn stelling: het politie-uniform van vandaag heeft niet meer de uitstraling die het zou moeten hebben.

'Vroeger kon je het politiepersoneel desnoods herkennen aan de epauletten, met hun graad', zegt De Smet. Maar nu is de uniformiteit helemaal zoek. Hemden, polo's, truien, fleeces, T-shirts, broeken, vesten, petjes, kepies, ... De agent anno 2011 heeft het allemaal voor het uitkiezen. In alle maten en soorten. In een zomer- en een winterversie.

'Als twee inspecteurs samen op pad gaan, vragen we hen hetzelfde aan te trekken. Maar dat is niet altijd eenvoudig: de ene heeft het te koud en doet een pullover aan, de andere heeft het te warm en gaat in zijn hemd.'

Lees meer in Het Nieuwsblad
Lees ook het artikel op deze site Lees ook het artikel op deze site

No comments: