Sunday, August 28, 2011

Kaasmakerij Hinkelspel verlaat Gent voor Sleidinge

Het Hinkelspel, de enige kaasmakerij in het centrum van Gent, stopt ermee. De winkel aan de Lousbergskaai blijft bestaan. 'Er valt wat charme weg in Gent. De kaas die je hier kocht, werd op vijf meter van de winkel gemaakt', zegt uitbaatster Hilde Cattrysse.

De biologische kaasmakerij Het Hinkelspel werd dertig jaar geleden opgericht aan de Lousbergskaai. Het bijhorende kaaswinkeltje een aantal jaar later. Nu gaat de enige kaasmakerij weg uit Gent en blijft het winkeltje alleen achter. 'We begrijpen dat er wat charme wegvalt hier in Gent. De kaas die iemand hier kocht, werd op vijf meter van de winkel gemaakt', zegt Hilde Cattrysse van Het Hinkelspel. 'Maar we staan achter onze beslissing.'

De kaasmakerij in Gent staat op dit moment leeg, op een grote kaastobbe na. De winkel draait wel nog op volle toeren. 'Er leeft in Gent nu wel een misverstand onder de mensen. Ze zijn bang dat de winkel ook weggaat, maar dat is helemaal niet het geval. We zijn helemaal niet van plan om met de winkel Gent te verlaten', zegt Cattrysse.

Lees meer in Het Nieuwsblad
Lees ook het artikel op deze site

No comments: