Sunday, October 23, 2011

Opvang daklozen start twee weken vroeger

Het Gentse stadsbestuur voorziet elk jaar in een aantal extra opvangplaatsen waar daklozen tijdens koude winternachten kunnen overnachten. Vorig jaar werden daarom voor het eerst dertig bedden opengesteld in de oude brandweerkazerne aan de Academiestraat. 'Dat aantal bedden wordt dit jaar opgetrokken tot 40', zegt Guy Reynebeau (SP.A), schepen van Sociale Zaken.

'We zien steeds vaker gezinnen met kinderen opduiken in de opvang. Dan komt de extra ruimte in de kazerne goed van pas. Daarnaast kunnen daklozen heel het jaar lang terecht in de opvang aan de Gasmeterlaan en de Gezondheidsstraat. Omdat die met vrijwilligers werken, konden de daklozen daar in weekends echter niet terecht. Maar we hebben hen gevraagd en financieel ondersteund om dit jaar ook in de weekends open te blijven.'

Stad Gent voorziet dit jaar in totaal in 87 bedden, enkele meer dan vorig jaar. Bovendien start de opvang dit jaar al vanaf 1december, twee weken vroeger dan vorig jaar gepland was. Tot 15 maart blijven de bedden beschikbaar.


Lees meer in Het Nieuwsblad
Lees ook het artikel op deze site
Lees ook het artikel op deze site

No comments: