Sunday, November 13, 2011

Intriges en kadaverdiscipline in de bunker van Theater Maskee

Net met Wapenstilstand vinden we de acteurs van Theater Maskee terug in een militaire bunker op het podium van Centrum Seleskest. Maskee brengt daar hun herfstproductie, 'Te Loate Soldoat!', een komedie van Maurice De Grauwe.

De heer Deglace (vat u 'm?), Minister van Landsverdediging, heeft structurele besparingsmaatregelen genomen, horen we op de intercom van een militaire commandopost. Het aantal beroepsmilitairen werd nogmaals gereduceerd. Om de ontstane leemte op te vangen, worden de mannen opgeroepen die zich in het verleden op slinkse wijze wisten te onttrekken aan de militieplicht. De ietwat chaotische kapitein Mosselmans (Patrick Van Damme) staat samen met watje adjudant Muyle (Marc Ceulemans) in voor hun militaire opleiding.

U raadt het al, er wordt in 'Te Loate Soldoat' een flink potje gelachen met de kadaverdiscipline van het leger. Wanneer je ook nog weet dat er een paar ambitieuze reserveofficieren van het andere geslacht rondhuppelen, moet het duidelijk worden dat niet alleen discipline maar ook intriges bijdragen tot de olijke sfeer in de bunker.

Lees meer in Het Nieuwsblad
Lees ook het artikel op deze site

No comments: