Monday, January 23, 2012

Vijfde bibberduik lokt 400 enthousiaste ijsberen

Water van vijf graden, een snijdende wind en veel enthousiasme. Meer hadden de vierhonderd deelnemers aan de jaarlijkse Bibberduik gisterenmiddag in de Blaarmeersen niet nodig om er een geslaagde editie van te maken. Vorig jaar werd het evenement nog afgelast omdat het water bevroren was, maar dit jaar kwam de Bibberduik door de warme winter nooit in gevaar.

Lees meer in Het Nieuwsblad
Lees ook het artikel op deze site

Saturday, January 21, 2012

Track trekt zich op gang

Van 12 mei tot 16 september gaat de stadstentoonstelling Track zich in zes Gentse wijken nestelen. In onze stad strijken dan 35toonaangevende Belgische en internationale kunstenaars neer. Ze beloven artistiek vuurwerk. We lichten al een tipje van de sluier op. Kunstenaar Massimo Bartolini bouwt een bibliotheek in de wijngaard van de Sint-Pietersabdij.

Track is het derde grote kunstproject dat zich in de stad nestelt. Chambres d'Amis speelde zich af in 50 privéwoningen, Over The Edges gebruikte de binnenstad als openluchtmuseum, Track doet het anders en kiest voor zes stadszones - ook in het minder bekende Gent. Het idee werd al in 2005 gelanceerd, maar het project moest rijpen, ook al om de 3,5miljoen euro die het zal kosten, samen te brengen.

Lees meer in Het Nieuwsblad
Lees ook het artikel op deze site
Lees ook het artikel op deze site

Sunday, January 15, 2012

Dertigduizend drankjes houden Gentenaars warm tijdens nieuwjaarsdrink

In Gent wensten duizenden Gentenaars elkaar zondagvoormiddag een gelukkig nieuwjaar tijdens de jaarlijkse receptie op het Sint-Baafsplein. Regisseur Nic Balthazar ontwierp voor de gelegenheid een "mokke" (kop) met als opschrift "vullen tot altijd".

Lees meer in Het Nieuwsblad
Lees ook het artikel op deze site

Friday, January 13, 2012

Gent trekt starters aan

In 2011 durfden 1.874 jonge ondernemers het aan om een zaak te beginnen in Gent, dat is een stijging met 14 procent ten opzichte van 2010. Opmerkelijk is dat in heel Vlaanderen en in België het aantal startende ondernemers daalt. Het aantal faillissementen in Gent is afgenomen met 9 procent; in 2011 waren er 220.

Dat Gent na de economisch moeilijke jaren 2008, 2009 en 2010 vorig jaar een heropleving kende, bleek begin deze week al uit de mooie cijfers die de haven kon voorleggen. Maar ook jonge mensen lieten zich in 2011 minder afschrikken om hun droom waar te maken en een eigen zaak te starten, dat blijkt uit cijfers van het onderzoeksbureau Graydon.

Liefst 1.874 mensen waagden die sprong. Dat zijn er 235 meer dan in 2010 en slechts 20 minder dan in het economisch 'topjaar' 2007. Ook voor bestaande zaken is er goed nieuws: het aantal faillissementen daalde in Gent met 9 procent, tot 220, al zijn dat er wel nog 19 meer dan in 2007.

De Gentse cijfers staan in schril contrast met de Vlaamse en de Belgische. In Vlaanderen daalde het aantal starters met 4 procent en in België met 3 procent. In Vlaanderen ging 1 procent minder zaken over de kop, maar in heel België steeg het aantal faillissementen met 5 procent.

Lees meer in Het Nieuwsblad
Lees ook het artikel op deze site

Monday, January 09, 2012

Almaar groeien is geen must

Iedereen verbaasd, de burgemeester op kop, toen het nieuwe bevolkingscijfer van Gent bekend werd. Alle prognoses wezen immers op een forse groei die nog jaren zou duren. Terwijl Brussel met 28.000 inwoners en Antwerpen met 1,6 procent tot 506.000 inwoners stijgt, krijgt Gent er amper 248 inwoners bij en zitten we aan 246.967 bewoners. Anders gezegd: de bevolkingsgroei stagneert.

Lees meer in Het Nieuwsblad
Lees ook het artikel op deze site
Lees ook het artikel op deze site

Tuesday, January 03, 2012

Blauwe spaarvarkentjes palmen Kouter in

Christophe Peeters (Open Vld) heeft dinsdagochtend in alle vroegte honderd blauwe spaarvarkentjes los gelaten op de Kouter. In de varkentjes zat geen geld, maar wel briefjes met enkele campagnethema's. Peeters, de huidige Gentse schepen van Financiën, zet volop in op geld als campagnethema voor de komende gemeenteraadsverkiezingen.

Lees meer in Het Nieuwsblad